MITEN KOIRASTA TULEE ONGELMAKOIRA?

Arat koirat:
ovat rauhattomia ja hermostuneita, koska ne voivat olla stressaantuneita. Pelosta voi tulla todella suuri riskitekijä, jos koira kokee liian usein pelottavia asioita, mitä se pelkää.
esim: paukkuarka koira, joka asuu ampumaradan lähellä saattaa stressaantua hyvinkin pahasti jatkuvasta paukkeesta.

Rakkaus:
narttukoirilla on kiima vähintään kahdesti vuodessa. Se on ennen kaikkea jalostuksen tulosta. eivätkä niiden kiima-ajat satu aina erityisille kausille, vaan missä on paljon koiria on paljon myös narttuja ja paljon kiimakausia. Se jo riittää stressaamaan tosissaan uroskoiria.

Pelko:
pelko ei ole merkki "huonosta luonteesta" tai muusta sellaisesta. Pelästynyt koira on saatava jälleen luottavaiseksi. Lihakset ja hermot ovat jännittyneet, eivätkä sisäelimet pysty toimimaan kunnolla.

Stressi:
stressi on ruumiin reaktio rasitukseen. Se vaikuttaa samalla tavalla useampiin nisäkkäisiin. Kun ihminen tai koira kokee jotain odottamatonta, uhkaavaa tai ärsyttävää, stressihormoneja erittyy vereen, mikä antaa lisää voimia suorittaa jotakin tehtävää, tappelua tai kiinnikäymistä. miten useammin näin käy, sitä syvempi stressistä tulee ja se vie ihmisen ja tai koiran lihakset, "hermot" rapakuntoon, kun ärsyke jää päälle. ihminen tai koira ovat kiukkuisia ja vihaisia. Eläin murisee tai hyökkää ilman näkyvää syytä, josta alkaa kierre. Henkinen liikarasitus, turhautuminen, pelko, kipu, stressi - henkinen liikarasitus...

Apu näihin ja moneen muuhun on hyvin yksinkertainen terapia, itämainen eläinterapia, jossa koiraa opetetaan varovaisesti. Sitä ei auta vähääkään, jos se pakotetaan kokemaan jotakin sellaista, mitä se pelkää, vaan pelko on saatava pois opettamalla - tähän perustuu itämainen eläinterapia. Oppia eläimen omien arvojen mukaan, silloin kun se parhaiten sille sopii ja antaa mahdollisuuden yhteistyöhön. Eläin itse saa tehdä aloitteen yhteiseen projektiin. Luottamus - kun se on saavutettu, lähdetään poistamaan muita haittatekijöitä; stressiä, kipua, pelkoa, arkuutta ym...
Hoito tapahtuu viikon jaksoissa karvaturrin luxus puolella, koska koiralle on parempi, että hoito tapahtuu koiran oman alueen (kodin tai pihamaan reviirin) ulkopuolella.

Itämainen eläinterapia
Satu Löppönen
Puh: 03 - 734 0999
tai GSM: 050 - 547 8205

KARVATURRI

ITÄMAINEN ELÄINTERAPIA

ONGELMAKOIRA

HINNASTO

LASTENHOITO