ITÄMAINEN ELÄINTERAPIA

 

Kysely

 

1.     Mitä Itämainen eläinterapia tarkalleen ottaen on?

Se on hoitomuoto siinä missä vesijuoksukin. Eläinterapia koostuu monista pienistä yksityiskohdista kokonaiseksi hoidoksi; Sinnä menneään eläimen omilla ehdoilla eteepäin, siinä ei pakoteta eläintä mihinkään, niin kuin esim vesijuoksussa eläin pakotetaan veteen juoksemaan…Eläin tulee aluksi 7 päiväksi tänne meille Lux puolelle. On parempi että eläin on oman reviirinsä ulkopuolella jotta hänen ei tarvitse puolustaa reviriänsä tai yms. Eläinterapia koostuu ääniterapiasta, läheisyysterapiasta, akupainannasta,hieronnasta, ”reikistä” eli energiahoidosta (henkiparannus) ja yrttilääkinnästä jota käytetään vain silloin jos se on aivan tarpeellista, mutta harvoin tarvitsee anta yrttilääkettä.

 

2.     Mitä siinä tehdään eläimelle?

Terapiassa soi rauhoittava musiikki taustalla koko hoito ajan. Jakka eläin antaa luvan yhteistoiminnalle aloitetaan kevyt hieronnalla ja läheisyys terapialla, mikä on sitä että eläin oppii luottamaan. Seuraavina päivinä kuin tämä on saavutettu annetaan akupiste hierontaa ja energiahoitoa. Näitä yhdistelmiä jatketaan ja vaihdetaan viikon ajan.

 

3.     Miten se ”vaikuttaa” eläimeen?

Eläin tuntee itsensä hyvin ruhalliseksi, levolliseksi ja turvalliseski. Luottamus on kaiken A ja O. Hieronnat, akupainanta ja energiahoito vaikuttavat eläimen kipu/sairauksiin joita poistamalla saamme eläimen käyttäytymiseen aiheutunet syyt poistettua. Hoito auttaa eläimen henkisellä niin kuin fyysiselläkin tasolla kaikkiin oireisiin, hermostuneisuuteen, arkuuteen, pelkoon…, mutta myös erilaisiin lihas vaivoihin, selkä ongelmiin, allergioihin, masentuneisuuteen, mustasukkaisuuteen, Flunssaan, astmaan, moniin hermostoista peräisiin oleviin sairauksiin, yleensä kaikkiin sellaisiin missä on muutos tapatunut elinaikana ei syntyessä. Tarkoittaa sitä että jos eläin on syntyesään ollut esim lonkkavikainen ei hoito tehoa, mutta jos se lonkavika on tullut vasta myöhemmin se auttaa. Hoito auttaa myös vakavissa sairauksissa, se antaa enemmän elinvuosia, mutta ei ns. poista esim syöpää.

 

4.     Kuinka moneen eläimeen hoito on tehonnut?

Prosentti tällä hetkellä on 98%, mutta jotta se pidetään on omistajienkin sidottava noudattamaan annettuja ohjeita.

 

5.     Minkälaisille eläimille Itämainen eläinterapia on tarkoitettu?

Aivan kaikille, myös ihmisille. Täällä meillä vaan on rajana tielojen puute, jotenka emme voi hoitoa antaa esim hevoselle tai muille suurille eläimille.

 

 

6.     Minkälainen ”hoito” on esim. aralle koiralle?

Aivan samanlainen kuin muillekkin, mutta monta kertaa arkan koiran kanssa tutustumis jakso venyy pitemmäksi, silloin itse hoitoaika jää lyhyemmäksi.

 

7.     Kuinka nopeasti hoito vaikuttaa eläimeen?

Hoito alkaa vaikutta heti niin fyysisellä kuin henkiselläkin tasolla. Mutta sen ylläpitämiseksi pitää myös omistajien noudattaa annettuja ohjeita.

 

8.     Voiko hoito olla ”vaarallista” eläimelle?

Ei missään muodoin eläimelle, ainoastaan hoitoa tekevälle alkuvaiheessa jos eläin on arka ja pelokas sieltä pahimmasta päästä

 

9.     Minkälaista musiikkia hoitojen aikana soitetaan? Saako omistaja päättää musiikista?

Ei, musiikin valitsee terapeutti

 

10.                    Onko omistajalle jotain koti-hoito ohjeita terapian lopettamisen jälkeen?

Kyllä (niistä on ollutkin jo mainita muutamassa kohdassa)

 

11.                    Ovatko omistajat paikalla hoidon aikana?

Ei, tuskin he jaksavat odottaa 7 vrk ? J Mutta silloin kuin eläin haetaan hoidosta käymme läpi kotiläksyt ja muut asiat mitkä ovat tulleet hoidossa ilmi.

 

12.                    Onko joku tietty koirarotu, jolla on paljon samaa ongelmaa esim. Reverse sneezing kohtauksia?

On ja ei. Spanieleilla on jostain syystä ilmennyt eniten tätä.

 

13.                    Auttaako itämainen eläinterapia muihin ongelmiin, kuin sivuillasi mainittuihin?

Kyllä

 

14.                    Voitko kertoa esimerkkejä terapiassa käynneistä ”potilaistasi”?

(voit kertoa anonyymisti)

Lyhykäisesti, koska olen salassapitovelvollinen. Rotuja on ollut monia pienistä suuriin rotukoirista sekarotuisiin.

Arkoja ja pelokkaita, mutta myös ihan sairauksiin haettua apua. Pääsääntöisesti käytös häiriöihin ja masentuneisuuteen, allergiaan ja lonkka-, lihasvaivoihin.

 

15.                    Kuinka nopeasti eläimen luottamus ansaitaan?

Riippuu vähän rodusta ja vaivasta, mutta helppoon menee 1-2 päivää ja vaikeissa tapauksissa 2-5 päivää.

 

 

16.                    Paljonko hoito tulee maksamaan ja mitä hintaan sisältyy?

7 päivän alotus on 250€ joka sisältää hoidot, ruuan, ym eläimen perushoitoon kuuluvan. Sen jälkeen on kontroolikäyntejä tarpeen mukaan 25€/tunti

 

17.                    Miten usein eläintä käytetään terapiassa?

Ensimmäinen on 7 päivän perusta hoidolle ja tarvittaessa 1-2 h hoitoterapiat kertaa kk:ssa  ja kontrooli käynti joko 6kk tai 12kk välein.

 

 

Muita asiaan kuuluvia kysymyksiä

 

18.                    Millainen koulutus sinulla on itämaiseen eläinterapiaan?

Eläintenhoitajan ammattitutkinto –89, Maatalousoppilaitos, Ypäjän hevoskoulu. Olen lukenut myös yrttiterapeutiksi, käynyt koululääketieteen opinnot ja lukuisia muita kurseja erilaisista hoitomuodoista ihmisille pääsääntöisesti, ja niistä olen itse kehitellyt tämän hoitomuodon joka soveltuu niin eläimelle kuin ihmisellekkin.

 

19.                    Milloin on aloitettu pitämään ja kuinka kauan tämmöinen hoito on ollut olemassa?

Noin 6 vuotta sitten oli ensimmäinen.

 

20.                    Mistä idea itämaiseen eläinterapiaan syntyi?

Idea lähti siitä, että eläimille oli niin vähän vaihtoehtohoitoja silloin ja miksi aina pitäisi hoidot hoitaa kirurgisesti tai synttettisillä lääkeillä joista tulee sivuvaikutuksina niin paljon lisä sairauksia ja harmeja, kun voi asian tehdä hellävaraisemminkin.

 

21.  Onko asiakkaita riittänyt ja minkälaisten tapauksien takia he ovat tuoneet eläimensä terapiaan?

Toki aina asiakkaita voisi olla enemmänkin kun on kyse yritystoiminnasta, mutta asiassa on kaksi puolta. Minusta on hyvä, että eläimet ovat terveitä eikä tarvitse ns hoitoa. Minua ainakin alkaisi huolestuttaa jos hoidettavia olisi niin paljon, että ei kerkiäisi kaikkia vastaan ottaa.

 

22.                    Miksi juuri itämaista eläinterapiaa?

Sikisi, että se on turvallinen, hellä hoitomuoto eläimen omilla ehdoilla ja täysin luonnonmukainen siinä ei käytetä mitään synteettisiä lääkkeitä, eikä sähköä, eikä muitakaan laitteita vaan ihmisen ja eläimen välinen vuorovaikutus ja energiaa.

 

23.                    Tiedätkö tekeekö kukaan muu samankaltaista hommaa?

Tällä hetkellä on 3 muuta jotaka ovat ottaneet tämän minun hoitomuotoni omaan käyttöönsä lisänä heidän omaa terapiaansa. Koulutan itämaisen terapian terapeutteja satunnaisesti, sillä en halua että meitä on joka puolella.