Takaisin edelliselle sivulle selaimen Takaisin / Back –painikkeella

 

 

Koira tanssi

 

Koreografian ensimmäinen askel on päättää täsmällisesti, mitä haluat esittää tuomarille ja yleisölle. Toisin sanoen selvitä itsellesi, mitkä ovat vaikuttimesi. Ilman vaikuttimien selvittämistä on lähes mahdotonta suunnitella koreografiaa.

 

Vaikuttimia voi olla erilaisia. Ehkä haluat esitellä koirasi persoonallisuutta, näyttää eri liikkeitä tai liikeyhdistelmiä, jakaa lempimusiikkisi yleisön kanssa tai todistaa koulutustaitosi. Mahdollisuuksia on loputtomasti. Sinun täytyy valita, jotta voisit selvästi määritellä, mihin esityksesi koreografia perustuu.

 

Helpoin tapa on vastata seuraaviin kysymyksiin. Kirjoita kaikessa rauhassa vastaukset paperille ja ole mahdollisimman tarkka ja rehellinen. Noin viikon kuluttua tai neljän, viiden harjoituskerran jälkeen lue vastauksesi uudestaan ja tee niihin tarvittavia lisäyksiä, muutoksia tai tarkennuksia. Lue sitten uudelleen koiratanssin määritelmä.

 

Kuvaile koirasi persoonallisuutta. Käytä kuvaavia sanoja kuten kujeileva, pelleilevä, suloinen, hassu, totinen.

 

Kuvaile koirasi liikkumista. Käytä kuvaavia sanoja kuten voimakas, kevyt, nopea, hidas, elegantti, urheilullinen.

 

Kuvaile oma persoonallisuuttasi. Käytä kuvaavia sanoja kuten eloisa, intensiivinen, hiljainen.

 

Kuvaile kävelytyyliäsi. Käytä kuvaavia sanoja kuten määrätietoinen, mutkitteleva, kevyt, pomppiva, raskas, askeleissa sekoava.

 

Millaisesta musiikista pidät? (pop, jazz, rock, rap, klassinen jne.)

 

Pidätkö erityisesti joidenkin tiettyjen soittimien, kuten vaskisoittimien, rumpujen, pianon tai jousisoittimien äänestä?

 

Mitkä liikkeet koirasi osaa suorittaa parhaiten?

 

Mitä liikkeitä harjoittelet mieluiten?

 

Mikä saa koirasi syttymään?

 

Mikä saa koirasi innon lopahtamaan?

 

Mistä liikkeistä luulet koirasi pitävän eniten?

 

Mistä liikkeistä luulet koirasi pitävän vähiten?

 

Käytä taas kuvaavia sanoja ja kuvaile itseäsi kouluttajana (kärsivällinen, tarkka, hyvä ajoitus, varovainen, hyvä koirien lukija jne.)?

 

Mikä on koirasi lempipalkinto (sinä, ruoka, lelu jne.)?

 

Miten sinä ja koirasi viestitte toisillenne?

 

Kuvaile koiraasi musiikkitermein (raskas, mahtaileva, kevyt, ilmava, valssaava, jazzahtava, mieleenjäävä, terävä, staccato, blues-tyyppinen jne.)

 

Luettele koirasi sellaiset liikkeet, joita haluat korostaa ja sellaiset, joita haluat peittää.

 

Tarkista eri tasojen vaatimukset, myös musiikin pituus, ja päätä mille tasolle haluat valmistautua.

 

Jos tarvitset apua koirasi luonnollisen rytmin määrittelyssä, pyydä ystäväsi apuun metronomin kanssa. Seurauta koiraa isossa ympyrässä siten, että se etenee vakaasti ja tasaisesti eteenpäin käyttäen myös takapäätään. Aseta metronomi siten, että se sopii koirasi askelrytmiin. Suunnilleen tätä tahtia kannattaa etsiä, kun valitset musiikkia ohjelmaasi.

 

Kuuntele nyt erilaista musiikkia, leiki ja improvisoi koirasi kanssa ja kokeile seuraamista. Kokeile pyörimistä, ympyröitä ja kaarikiemuroita. Huomaa kaikki liikkeet, joita koirasi ehkä ehdottaa – tulet hämmästymään koirasi luovuutta. Kuvaa harjoituksia videolle ja katso niitä. Palaa kysymyksiin ja vastauksiisi ja tarkenna, jos huomaat puutteita. Korosta niitä asioita, jotka erottuvat edukseen videolla. Kun olet valinnut musiikin, voit ruveta harjoittelemaan tiettyjä liikkeitä ja liikeyhdistelmiä musiikkiin sopiviksi.