Takaisin edelliselle sivulle selaimen Takaisin / Back –painikkeella

 

 

Koira- ja pieneläinhoitola Karvaturrin hoidot lemmikille

 

Kysymyksiä ja vastauksia eläinhieronnasta

 

Miksi hieronta on hyväksi eläimille?

Hieronta kohentaa eläimen aineenvaihduntaa ja verenkiertoa sekä vilkastuttaa imunestekiertoa. Esimerkiksi eläimen rasituksesta palautuminen nopeutuu, sillä hieronta nopeuttaa rasituksessa tai kiputiloissa muodostuvien kuona-aineiden poistumista.

Koiran ja hevosen hermosto saadaan hieronnan avulla rentoutettua tai esimerkiksi kilpailuun valmistavassa hieronnassa stimuloitua eli lihakset ovat valmiimpina urheilusuoritukseen, myös eläimen elastisuus ja kimmoisuus kasvaa. Rasituksesta tai erilaisista tulehduksista johtuvien kiinnikkeiden muodostuminen vähenee ja poistuu. Hieronnalla voidaan hoitaa myös turvotuksia.

 

 

Milloin hieronta on hyväksi?

Eläinhierontaa tulisi käyttää hyväksi mahdollisimman paljon ennaltaehkäisevänä hoitona, jolloin saadaan terveet kudokset kestämään mahdollisimman hyvin niihin kohdistuva rasitus. Lihasten palautuminen rasituksesta nopeutuu, jos esimerkiksi hieronnan avulla voidaan vauhdittaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa.

Eläinhierontaa voidaan käyttää myös erilaisten vammojen jälkihoitona ja tarkoituksena on saada vamma mahdollisimman nopeasti terveeksi. Samalla voidaan myös lisätä mahdollisen arpikudoksen elastisuutta.

 

 

Mihin syihin hieronta voi auttaa?

Eläinhieronta auttaa erilaisissa lihas- ja kalvokireyksissä. Se nopeuttaa parantumista revähdys- ja jännevammojen jälkeen. Eläimen henkistä väsymystä voidaan niin ikään poistaa esimerkiksi rentouttavan hieronnan avulla. Urheiluun ja erilaisiin kilpailuihin käytettävät eläimet hyötyvät kilpailuun valmistavasta hieronnasta ja rasituksen jälkeen palauttavasta hoidosta.

Hieronta ei ole mikään poppakonsti ongelmien poistamiseksi vaan hoito pitää suunnitella järjestelmällisesti ja johdonmukaisesti eläimen, omistajan tai hoitajan kanssa.

Koiran tärkein lihashuolto on eläimen aktiivinen liike eli valmennustoiminta.

 

 

Milloin ei voi hieroa?

Eläinten hierontaa ei suositella käytettäväksi tulehdustiloihin, akuutteihin vammakohtiin, kuumeeseen tai tartuntatautien aikana (esim. influenssa). Ennen kilpailua ei suositella pitkiä hoitoja. Ajoittain hoidon esteenä voi olla myös sopimattomuus eläimelle.

 

 

Missä hoito tapahtuu?

Pääsääntöisesti hierontahoito tapahtuu Karvaturri luksus puolella. Hierontaa varten tarvitaan mahdollisimman rauhallinen tila, jossa ympäristön häiriötekijät eivät vaikuta hoitoon ja sen lopputulokseen.

 

 

Venyttely

Venyttelyhoitoja voidaan antaa hieronnan yhteydessä, jolloin myös hieronnan vaikutus tehostuu ja pitkittyy. Lihasten joustavuutta voidaan parantaa venyttelyhoitojen avulla ja säännöllisesti tehtynä erilaisten esimerkiksi rasitusvammojen riski pienenee huomattavasti. Voimaharjoittelukaudella venyttely on todella tärkeä hoitomuoto.

 

 

Triggerpisteet

Hieronnan yhteyteen voidaan liittää ns. trigger- eli kipupisteiden painanta tai akupistepainanta. Painallushoito rentouttaa lihaksia eikä sitä suositella toteutettavaksi ennen kovaa rasitusta. Menetelmää käytetään Itämaisessa eläinterapiassa.

 

 

Liikehoidot eli mobilisaatio

Liikehoidolla voidaan parantaa nivelten liikkuvuutta, lihasten venyvyyttä ja tavallaan voidella nivelpintoja. Niveltä ympäröivissä kudoksissa elastisuus lisääntyy ja paranee. Lisäksi hoito rentouttaa ja rauhoittaa sekä estää arpikudoksen muodostumista. Hoidon aikana nivelen ja sen ympäristön lämpötila nousee ja verenkierto sekä nivelkapselin aineenvaihdunta paranee. Hoito lisää myös eläimen luottamusta ihmiseen. Liikkuvuuden ja nivelen sisäisen toiminnan vapauttaminen kohentaa myös koordinaatiokykyä.

 

Itämainen eläinterapia josta löydät oman sivun napsauttamalla sitä, siitä en tässä enempää pulise.

 

 

Homeopatia

Lääkettä luonnollisesti luonnosta. Sopii ihmiselle niin kuin eläimillekin.

Hoitolassamme homeopaatti Leena fon Rutenhjelm

Varaa aika karvaturrista.

 

 

Muut tukihoidot joita hoitolamme ei tee, mutta niistä saattaa olla lemmikillesi apua.

 

Ultra- eli syvälämpöhoidot

Ultraääntä käytetään erilaisten vammojen ja leikkausten jälkeisessä hoidossa. Hoito aiheuttaa lihaksessa väreilyä, joka nostaa lihaksen lämpötilaa eli hoidon avulla voidaan nopeuttaa kuolleiden, vaurioituneiden solujen poistumista kudoksesta. Samalla nopeutetaan terveiden solujen uusiutumista. Samalla voidaan hyödyntää ns. aku- ja triggerpisteitä hoidon aikana.

 

TENS-hoito

TENS-hoidolla tarkoitetaan ihon läpäisevää sähköistä hermoärsytystä. Hoitoa voidaan käyttää akuutteihin ja kroonisiin kiputiloihin, ääreisverenkiertoa vilkastuttamaan, fyysistä suorituskykyä lisäämään ja voimakkaita lihas- ja kalvokireyksiä lieventämään. Hoidolla päästään syvemmälle kudokseen kuin esimerkiksi pelkällä hieronnalla. Ammattitaitoisesti toteutettuna voidaan hyödyntää tehokkaasti lihasanatomiaa eli hoidon kohdistaminen oikeaan paikkaan on hyvin tärkeää.