Takaisin edelliselle sivulle selaimen Takaisin / Back –painikkeella

 

Yleisiä kysymyksiä energia ja sormiakupunktio hoidoista

 

 

Mitä hoidossa tapahtuu?

Riippuu minkä tyyppistä vaivaa ollaan hoitamassa. Yleensä hoidettava joko istuu, seisoo tai makaa hoitopöydällä. Vaatteet ovat aina päällä. Yleensä hoito kestää noin 20-120 minuuttia. Joidenkin kanssa on mennyt kyllä yli kaksikin tuntia... Joten tapauksen mukaan, mitä kukin tarvitsee.

Käytän hoidoissa oikeastaan kahta eri päätyyppistä hoitoa: Joko perinteistä energiahoitoa tai meridiaaniterapiaa tai kumpaakin. Energiahoidot annetaan yleensä istuen tai maaten, meridiaaniterapiat aina istuen.

Pelkässä energia hoidossa ei käytetä fyysistä manipulaatiota, eli ei hierota, väännellä, rusautella tai vastaavaa. Hoito on siis riskitön ja hoitoa voi ottaa vaikka olisi hauraat luut.

Sormiakupunktiokosketusenergia-menetelmällä pystyy tästä huolimatta manipuloimaan luiden virheasentoja normaaliksi koska tuossa menetelmässä luut ikään kuin liukuvat oikealle paikalleen kun niille annetaan siihen tarvittava energia. Tämä on siis varmasti pehmeintä "manipulaatiota" mitä maan päältä löytyy. Mutta samalla se on tehokasta. Energiahoidossa ei pakoteta vaan tuetaan kehon omaa älykästä itsekorjausmekanismia.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitä energiahoidoilla voi hoitaa?

Energiahoidoilla pystyy hoitamaan oikeastaan ihan mitä vain. Kyse on vain siitä kuinka taitava ja kokenut hoitaja on. Alempana on lista mitä itse olen hoitanut ja missä olen saanut hyviä tuloksia. Periaatteena pidän kuitenkin että kaikkea kannattaa kokeilla hoitaa, sen verran usein olen hämmästynyt tuloksista.

Alla on lista osasta vaivoja joita olen hoitanut menestyksekkäästi näillä hoidoilla.

 

- Masennus

- Väsymys

- Unettomuus

- Surullisuus

- Erilaiset kivut(selkä, jalat, nilkka, ranne, kyynärpää..)

- Rasitusvammat("hiiriranne")

- Levottomat jalat

- Skoliosis

- Lantion ja lonkan virheasennot( josta aiheutuu ns. "erimittaiset jalat".

Monesti ihmiset luulevat että heillä on erimittaiset luut, joskus jopa lääkärin

toteamia tapauksia ollut jotka ovat korjautuneet hoidolla. Kyse ei siis ole ollut

oikeasti erimittaisista luista vaan lantion/lonkan virheasennoista joista

lääketiede tietää yllättävän vähän ja pitää koko asiaa humpuukina tai

ei osaa tehdä asialle mitään. Valitettavasti.)

 

- Pään luiden virheasennot (Jos lonkka vinksallaan, myös pään luut ovat kierteellä)

- Migreeni

- Tulehdukset( esim. silmätulehdukset)

- Rinnan alueen ahdistus

- Verenvuodon tyrehdyttäminen

- Kolhut

- Flunssa

- Pitkittynyt kurkkukipu

- Niskan rajoittunut liikerata

- Jäätynyt olkapää

- Revähdykset

- Kuukautiskrampit

- Peräpukamat

- Seksuaalinen kyvykkyys ja halukkuus

- Fobia

- Seksuaaliset traumat

- Paniikkihäiriö

- Silmien ongelmat ("sumuverho" silmässä, "hiekkaa" silmässä, kaventunut näkökenttä)

- Nikkeliallergia (ilmeisesti parantunut, korvikset eivät kuulema aiheuta enää ongelmia)

- Traumaattiset muistot (seksuaalinen hyväksikäyttö, kivuliaat lapsuuden muistot)

- Tinnitys

- Häiritsevät ajatukset jotka kehottavat väkivaltaan

 

 

Mihin hoidon teho perustuu?

Hoito perustuu kehon energiavirtojen tasapainotukseen ja puhdistukseen joka johtaa kehon energiakierron normalisoitumiseen. Periaate on siis aivan sama kuin itämaisessa akupunktiossa. Tekniikka vain on erilainen.

 

Pitääkö minun uskoa jotta hoito toimii?

Ei. Hoito toimii riippumatta siitä uskooko siihen tai ei. Tämän vuoksi myös eläimiä voidaan hoitaa näillä menetelmillä. Itse asiassa eläimet ja pienet lapset ovat helpoimpia hoidettavia: he ovat ennakkoluulottomia joten he ottavat hoidon vastaan avoimen neutraalisti.

Riittää siis että ottaa hoitoa. Sama periaate kuin aspiriinin kanssa: jos sen ottaa, se toimii.

Olen huomannut myös sellaisen mielenkiintoisen seikan että jos hoitoa annetaan lievälle skeptikolle ja henkilölle joka palavasti haluaa uskoa hoitoon niin lievä skeptikko yleensä paranee nopeammin. Miksikö? Ilmeisesti neutraali asenne on paras hoidon "uppoamisen" kannalta ja lievä skeptikko on lähempänä tuota tilaa.

 

Miltä hoito tuntuu?

Riippuen menetelmästä hoito tuntuu yleensä kuumuutena, kylmyytenä, kihelmöintinä tai värinänä. Jotkut saattavat alkaa liikehtiä hoidon aikana energian seurauksena. Joskus hoidettavassa kohtaa tuntuu lievää kipua kun energiatukko aukeaa, mutta tämä kipu menee nopeasti ohi ja on merkki siitä että hoito vaikuttaa voimakkaasti.

Tuntemusten voimakkuus hoidon aikana riippuu hyvin pitkälle hoidettavan henkilön herkkyydestä. Tuntemusten määrä ei vaikuta hoitotulokseen. Hoito vaikuttaa riippumatta hoidon aikana koetuista tuntemuksista.

 

Kauanko hoito vaikuttaa?

Yksi ns. perus-energiahoito vaikuttaa yleensä 1-7 vuorokautta. Tämä siis tarkoittaa että paranemista voi tapahtua näin kauan hoidon jälkeen sitten tilanne tasoittuu. Koska hoidossa tasapainotetaan kehon energiat, lähtee parantuminen käyntiin hoidon seurauksena ja tulokset tuntuvat monesti vasta seuraavina päivinä kun keho on ehtinyt korjata vikoja. Keho parantaa aina itse itsensä. Hoito tukee kehoa tässä tehtävässä poistamalla parantumisen tiellä olevia esteitä ja antamalla keholle lisäenergiaa parantua.

 

Kuinka monta hoitoa tarvitaan että vaiva paranee?

Tätä on mahdoton tietää etukäteen. Jotkut pitkään jatkuneet vaivat ovat parantuneet kertahoidolla, mutta monesti paraneminen on asteittaista ja vaatii useampia hoitoja muutaman päivän välein. Uusi hoito tulisi antaa ennen kuin entisen teho häviää. Näin saadaan aikaan kumulatiivinen hoitovaikutus joka on tehokkain tapa hoitaa vaikeita tapauksia. Yleensä kuitenkin ensimmäisen hoidon jälkeen näkee jo parannusta tai huomattavaa parannusta.

Energiahoitoa voi mielestäni verrata penisilliiniin. Jos otat sitä kerran se ei välttämättä kanna kovin pitkälle. Mutta jos otat kuurin, voi tapahtua vaikka mitä. Mutta myös ns. "yhden hoidon ihmeitä" tapahtuu aina välillä.

Kivut helpottavat yleensä saman hoitokerran aikana. Jos siis kipu tuntuu silloin kun olet luonani, pyrin saamaan sen pois ennen kuin kävelet ovesta ulos.

Tunnetason ongelmat helpottavat yleensä myös ensimmäisellä hoidolla. Tähän kuuluu siis traumaattiset muistot, pelot, vihan tunteet jne. Melko usein on käynyt niin että ihminen joka tulee itkien luokseni, lähtee nauraen. Tämä ei tarkoita että hänen kaikki ongelmansa ovat poispyyhittyjä, mutta sen hetkiset pinnalla olleet asiat on puhdistettu. Tunteet ovat energiaa ja siksi niitä on kohtuullisen helppo käsitellä energiahoidon välineillä.

 

Mitä hoito maksaa?

Tällä hetkellä teen hoitoja lahjoitusperiaatteella. Eli jokainen saa antaa sen verran kuin arvostaa hoitoa.

Olen huomannut että monet eivät kuitenkaan oikein pidä avoimesta hinnasta joten annan tässä jotain suuntia mitä ihmiset yleensä antavat tai mikä on minusta toivottava lahjoitussumma. Lähihoidoista ylivoimaisesti yleisin summa on 25€ toiset ovat taas maksaneet summan kolminkertaisesti. Jos rahat on tiukassa niin hoitoon saa tulla vaikka ilmaiseksi. Tärkeintä on että ihminen saa sen avun mitä tulee hakemaan.

Motivaationi tähän työhön on toisten auttaminen ja halu kehittyä tällä saralla niin taitavaksi hoitajaksi kuin mahdollista. On myös erittäin palkitsevaa nähdä henkilön saavan apua vaivoihinsa. Monesti kun nämä hoidot ovat niitä viimeisiä paikkoja mistä apua haetaan.

 

Miksi minun kannattaa tulla hoitoon?

Koska energiahoidot auttavat yleensä silloin kun mikään muu ei ole auttanut. Yleensä juuri tuolloin vika on energiakierrossa tai se on tunnepuolella ja näitä ongelmia ei länsimainen lääketiede tunnusta eikä sen takia osaa hoitaa.

 

Mitä voin itse tehdä terveyteni eteen?

Perusasiat kannattaa olla kunnossa, eli ruoka, lepo ja liikunta. Jos nuo kolme ovat tasapainossa, niin yleensä ihminen ei sairastu kovin helposti. Näiden lisäksi on tärkeää se millainen olet tunnetasolla. Se vaikuttaa hyvin paljon terveyteesi. Eli millaiset tunteet ovat yleensä päällimmäisinä mielessäsi? Hermoiletko helposti? Suututtaako asiat? Oletko tyytyväinen? vai peräti onnellinen?

Mitä korkeammat tunteet vallitsevat sinussa, sitä paremmin energiakehosi toimii ja sitä kautta immuniteetti on voimakkaampi. Tätä on tutkittu jopa tieteellisesti ja on huomattu että, nauraminen tehostaa immuniteettia kuten myös että positiiviset ihmiset eivät sairastu flunssaan läheskään niin helposti kuin muut.

Negatiiviset tunteet aiheuttavat siis lukkoja energiakehoon mikä johtaa pitkällä aikavälillä kehon immuniteetin heikentymiseen ja sitä kautta sairastumiseen. Esim. vanhat kaunat ja negatiiviset muistot/tunteet vaikuttavat hyvin negatiivisesti kehon toimintaan ja ne kannattaa vapauttaa mahdollisimman pian. Meridiaaniterapioilla näiden vapauttaminen onnistuu yleensä yhdellä hoitokerralla.

Tärkeintä on kuitenkin että myös itse olet valmis tekemään niitä muutoksia mitä paraneminen vaatii. Jos kyse on yksinkertaisesta vaivasta niin mitään muutoksia ei välttämättä tarvitse tehdä. Mutta jos kyse on kroonisesta vaivasta voi olla että tunnetason puhdistaminen ja ajattelun muuttaminen positiivisempaan suuntaan on tarpeen ennen kuin pysyvä paraneminen voidaan saavuttaa.

Jos olet jatkuvasti negatiivinen vaikuttaa se suoraan terveyteesi. Tuolloin energiahoidolla on hetkellinen nostava vaikutus kunnes omalla ajattelullasi vedät itsesi takaisin alhaiseen värähtelyyn. Vastuun ottaminen omasta terveydestä on siis ensiarvoisen tärkeää. Ulkopuolinen auttaja voi tehdä paljon mutta hän ei koskaan voi ylittää sinun omaa vapaata valintaasi siitä miten olet ja elät.

Monet kroonisista vaivoista kärsivät ihmiset ovat "hoitokierteessä". He kiertävät hoitajalta toiselle toivoen löytävänsä sen yhden maagisen hoitajan/hoitomuodon joka ottaa heiltä vaivan pois. He saattavat kokeilla yhtä hoitomuotoa kerran ja jos heti ei tapahdu ihmettä niin he vaihtavat hoitajaa..vuodesta toiseen. He etsivät siis apua ulkopuolelta mutta eivät välttämättä ole valmiita tekemään itse töitä paranemisen eteen. Esimerkiksi sitoutuminen pidempään hoitosarjaan ja omien vaikeimpien tunneasioiden työstäminen ei ole ehkä niin jännää kuin kokeilla loputtomasti erilaisia hoitoja, mutta se voi olla se mitä vaaditaan ennen kuin muutosta tapahtuu.

 

 

Satu Löppönen